ÎN ATENŢIA AUTORILOR

Prin publicarea unui articol în SCIA.TMC, vă daţi acordul pentru transferarea parţială a drepturilor dv. de autor către Editura Academiei Române. Astfel, materialul nu poate fi republicat în altă revistă sau într-un volum colectiv, într-o antologie de studii ș.a. fără permisiunea scrisă a editurii.

Editura are dreptul de a retipări articolele ori rezumatele acestora (în versiunea originală sau traduse) în volume de specialitate, de a le depozita într-o arhivă digitală, de a le publica online sau de a le difuza pe alte căi.

Autorii au dreptul de a-şi republica articolele într-un volum propriu (culegere de studii). De asemenea, ei își pot utiliza materialul pentru elaborarea unei lucrări mai ample (studiu monografic, teză de doctorat etc.), precum şi de a publica rezumatele sau textele integrale pe platforme online cu caracter academic, cum sunt ResearchGate, Academia.edu, Mendeley, RILM etc., sau de a le depozita în arhive web specializate. În toate aceste cazuri, autorii au obligaţia de a semnala publicarea materialului în SCIA.TMC. Vă rugăm să indicaţi titlul articolului, titlul integral al revistei, numărul tomului, anul apariţei şi paginile.

 
 
ÎN ATENŢIA VIZITATORILOR SITE-ULUI

Vizitatorii site-ului au dreptul de a citi, descărca şi printa copii ale articolelor publicate în SCIA.TMC. De asemenea, puteți insera linkuri către articolele revistei și puteți distribui copii ale acestora în format print sau electronic, cu condiția de a indica numele autorului și locul apariției. Reproducerea și distribuirea materialelor (texte și imagini) în scopuri ilegale sau comercializarea lor sunt interzise. Pentru republicarea unui articol din SCIA.TMC în altă revistă sau în volum, acordul Editurii Academiei Române și al autorului sunt obligatorii.

Puteţi cita scurte fragmente din articolele SCIA.TMC într-o lucrare proprie. Citatul trebuie acompaniat de o notă conţinând informaţiile bibliografice uzuale, la care veţi adăuga link-ul permanent al articolului.

Modificarea sau alterarea în orice mod a conţinutului articolelor SCIA.TMC publicate online constituie o încălcare a legii dreptului de autor.

 
 
Copyright © G. Oprescu Institute of Art History, 2010